Lingashtakam Lyrics in Tamil & English

Here are the lyrics of Lingashtakam in Tamil & English

Lingashtakam Lyrics in Tamil

ப்³ரஹ்மமுராரி ஸுரார்சித லிங்க³ம்
நிர்மலபா⁴ஸித ஶோபி⁴த லிங்க³ம் ।
ஜன்மஜ து³:க² வினாஶக லிங்க³ம்
தத்ப்ரணமாமி ஸதா³ஶிவ லிங்க³ம் ॥ 1 ॥

தே³வமுனி ப்ரவரார்சித லிங்க³ம்
காமத³ஹன கருணாகர லிங்க³ம் ।
ராவண த³ர்ப வினாஶன லிங்க³ம்
தத்ப்ரணமாமி ஸதா³ஶிவ லிங்க³ம் ॥ 2 ॥

ஸர்வ ஸுக³ன்த⁴ ஸுலேபித லிங்க³ம்
பு³த்³தி⁴ விவர்த⁴ன காரண லிங்க³ம் ।
ஸித்³த⁴ ஸுராஸுர வன்தி³த லிங்க³ம்
தத்ப்ரணமாமி ஸதா³ஶிவ லிங்க³ம் ॥ 3 ॥

கனக மஹாமணி பூ⁴ஷித லிங்க³ம்
ப²ணிபதி வேஷ்டித ஶோபி⁴த லிங்க³ம் ।
த³க்ஷஸுயஜ்ஞ வினாஶன லிங்க³ம்
தத்ப்ரணமாமி ஸதா³ஶிவ லிங்க³ம் ॥ 4 ॥

குங்கும சன்த³ன லேபித லிங்க³ம்
பங்கஜ ஹார ஸுஶோபி⁴த லிங்க³ம் ।
ஸஞ்சித பாப வினாஶன லிங்க³ம்
தத்ப்ரணமாமி ஸதா³ஶிவ லிங்க³ம் ॥ 5 ॥

Hey Minnale Song lyrics - Amaran
Hey Minnale Song Lyrics – Amaran

தே³வக³ணார்சித ஸேவித லிங்க³ம்
பா⁴வை-ர்ப⁴க்திபி⁴ரேவ ச லிங்க³ம் ।
தி³னகர கோடி ப்ரபா⁴கர லிங்க³ம்
தத்ப்ரணமாமி ஸதா³ஶிவ லிங்க³ம் ॥ 6 ॥

அஷ்டதள³ோபரிவேஷ்டித லிங்க³ம்
ஸர்வஸமுத்³ப⁴வ காரண லிங்க³ம் ।
அஷ்டத³ரித்³ர வினாஶன லிங்க³ம்
தத்ப்ரணமாமி ஸதா³ஶிவ லிங்க³ம் ॥ 7 ॥

ஸுரகு³ரு ஸுரவர பூஜித லிங்க³ம்
ஸுரவன புஷ்ப ஸதா³ர்சித லிங்க³ம் ।
பராத்பரம் (பரமபத³ம்) பரமாத்மக லிங்க³ம்
தத்ப்ரணமாமி ஸதா³ஶிவ லிங்க³ம் ॥ 8 ॥

லிங்கா³ஷ்டகமித³ம் புண்யம் ய: படே²ஶ்ஶிவ ஸன்னிதௌ⁴ ।
ஶிவலோகமவாப்னோதி ஶிவேன ஸஹ மோத³தே ॥

Lyrics in English

brahmamurāri surārchita liṅgaṃ
nirmalabhāsita śōbhita liṅgam ।
janmaja duḥkha vināśaka liṅgaṃ
tatpraṇamāmi sadāśiva liṅgam ॥ 1 ॥

dēvamuni pravarārchita liṅgaṃ
kāmadahana karuṇākara liṅgam ।
rāvaṇa darpa vināśana liṅgaṃ
tatpraṇamāmi sadāśiva liṅgam ॥ 2 ॥

Yesuvey Nee Pesuvey Song Lyrics - TeenZ
Yesuvey Nee Pesuvey Song Lyrics – TeenZ

sarva sugandha sulēpita liṅgaṃ
buddhi vivardhana kāraṇa liṅgam ।
siddha surāsura vandita liṅgaṃ
tatpraṇamāmi sadāśiva liṅgam ॥ 3 ॥

kanaka mahāmaṇi bhūṣita liṅgaṃ
phaṇipati vēṣṭita śōbhita liṅgam ।
dakṣasuyajña vināśana liṅgaṃ
tatpraṇamāmi sadāśiva liṅgam ॥ 4 ॥

kuṅkuma chandana lēpita liṅgaṃ
paṅkaja hāra suśōbhita liṅgam ।
sañchita pāpa vināśana liṅgaṃ
tatpraṇamāmi sadāśiva liṅgam ॥ 5 ॥

dēvagaṇārchita sēvita liṅgaṃ
bhāvai-rbhaktibhirēva cha liṅgam ।
dinakara kōṭi prabhākara liṅgaṃ
tatpraṇamāmi sadāśiva liṅgam ॥ 6 ॥

aṣṭadaḻōparivēṣṭita liṅgaṃ
sarvasamudbhava kāraṇa liṅgam ।
aṣṭadaridra vināśana liṅgaṃ
tatpraṇamāmi sadāśiva liṅgam ॥ 7 ॥

suraguru suravara pūjita liṅgaṃ
suravana puṣpa sadārchita liṅgam ।
parātparaṃ (paramapadaṃ) paramātmaka liṅgaṃ
tatpraṇamāmi sadāśiva liṅgam ॥ 8 ॥

We Are The Teenz Song Lyrics - D.Imman
We Are The Teenz Song Lyrics – D.Imman

liṅgāṣṭakamidaṃ puṇyaṃ yaḥ paṭhēśśiva sannidhau ।
śivalōkamavāpnōti śivēna saha mōdatē ॥

Search more songs like this one

Full video on Youtube Watch Now

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *